catalog_tyre_img_alt
Vă rugăm să aşteptaţidotted

ANTIGEL

Automobil Lichid de racire în calitate top la preț redus
Lichid racire motor - Producători cunoscuți
 • Top Preț
  Autopieseonline24.ro garantează Lichid de racire de înaltă calitate la prețuri foarte atractive.
 • Costuri de livrare
  Economiseşte pe costuri de livrare Livrare gratuită pentru comenzi de peste 570 RON
 • Gamă largă
  În momentul de faţă, gama noastră de produse depăşeşte 500000 piese auto
 • Livrare rapidă!

  Modalități de livrare

  Veți primi piesele Lichid antigel auto comandate în termen de câteva zile lucrătoare

 • COMODO - a plati siguranță pentru Antigel
 • Mașină Lichid antigel plătite prin intermediul PayPal
 • Vehiculul Antigel schimbare plătite prin intermediul Visa Card
 • Auto Lichid racire motor plătite prin intermediul Master Card
 • Piese auto - achiziţionarea prin intermediul Discover
 • Automobil Lichid antigel plătite prin intermediul American Express
 • Transfer Bancar

Înlocuiți dispozitivul Antigel defect sau a cărui durată de utilizare a expirat! Găsiți informații utile cu privire la Antigel

Lichidul de răcire este un lichid de lucru al sistemului de răcire al automobilului. Ele este utilizat pentru îndepărtarea căldurii de la piesele motorului. Acesta nu îngheață la temperaturi ambientale joase. Pompa de apă este responsabilă de circulația lichidului, iar radiatorul și ventilatorul - de răcirea acestuia.

6 sfaturi utile de utilizare și de înlocuire

 1. Trebuie să verificați în mod regulat dacă vasul de expansiune este umplut corect și turnați suplimentar, dacă este necesar. O cantitate insuficientă de lichid duce la fierberea acestuia și supraîncălzirea motorului.
 2. Strângeți periodic șuruburile chiulasei cam la fiecare circa 4 000–5 000 de kilometri. De asemenea, aveți grijă să înlocuiți garnitura chiulasei la primele indicii de deteriorare sau după fiecare procedură de reparație care implică demontarea chiulasei. În caz contrar, din cauza etanșeității necorespunzătoare a îmbinării dintre blocul motor și chiulasă, gazele pot ajunge în sistemul de răcire, unde pot distruge elementele acestuia și afecta negativ proprietățile lichidului de lucru.
 3. Durata de exploatare a antigelului este determinată de către producătorul vehiculului și menționată în specificațiile tehnice. Pentru multe modele moderne, se recomandă înlocuirea lichidului de răcire la fiecare 5 ani sau 250 000 de kilometri parcurși.
 4. Nu amestecați niciodată lichide de diferite culori. Acestea au compoziție diferită și pot conține componente incompatibile, fapt care duce la modificarea proprietăților de funcționare a produsului și distrugerea elementelor de etanșare.
 5. Atunci când înlocuiți lichidul, se recomandă să spălați sistemul de răcire, în caz contrar, murdăria depusă va rămâne înăuntru.
 6. Aveți grijă atunci când utilizați aditivi. De exemplu, un aditiv antiscurgere pentru radiator va funcționa ca și măsură temporară, atunci când aveți o necesitate urgentă de a opri o scurgere. Dar utilizarea frecventă a acestuia duce la contaminarea lichidului de răcire și înfundarea sistemului.

Probleme cu antigelul, cauze și indicii

 • Contaminarea. Produsele de uzură ale pompei de apă, particulele elementelor de etanșare distruse și rugina contaminează puternic lichidul de răcire. Procesele de oxidare sunt accelerate de utilizarea în sistem a elementelor incompatibile: de exemplu, cele din cupru și aluminiu. Defectul este indicat de turbiditatea lichidului și de schimbarea culorii acestuia în maroniu.
 • Schimbarea viscozității. În unele cazuri, când vă uitați în interiorul vasului de expansiune, puteți observa că lichidul a devenit foarte dens sau gelatinos. De obicei, acest lucru este cauzat de amestecarea produselor incompatibile.
 • Viscozitatea joasă. De regulă, acest lucru este cauzat de diluarea necorespunzătoare a concentratului de lichid de răcire cu apă. De exemplu, dacă turnați în sistem doar 30% de antigel și 70% de apă, amestecul va îngheța deja la -15˚С, iar în consecință, sistemul de răcire va înceta să mai funcționeze. Puteți suspecta defectarea dacă temperatura motorului crește atunci când îl porniți pe vreme geroasă.

Autopieseonline24.ro este locul perfect de unde să cumpărați piesele auto

Pentru a asigura funcționarea eficientă și impecabilă a sistemului de răcire trebuie să cumpărați un lichid de răcire de calitate înaltă. Îl puteți găsi în magazinul nostru online. Datorită promoțiilor numeroase, îl puteți cumpăra la preț foarte avantajos.

Selector Lichid de racire pentru

Coş
#
Coșul dvs. este gol