Alternator OPEL CORSA
Alternator modele OPEL CORSA la cel mai bun preț
Alternator OPEL CORSA: informații utile
-
Piese recomandate pentru înlocuirea simultană ca și parte a unui kit de întreținere
- Perie, generator
- Curea transmisie cu caneluri
- Starter
- Curea transmisie
- Set reparatie, etrier
- Set curea transmisie cu caneluri
- Surub tensionare, suport generator
- Regulator, alternator
- Rola intinzator, curea transmisie
- Intinzator curea, curea distributie
- Rola ghidare / conducere, curea transmisie
- Preț minim 344,00 RON
- Preț maxim 6027,00 RON
-
Cele mai atractive preţuriAutopieseonline24.ro garantează Generator pentru OPEL CORSA de înaltă calitate la prețuri foarte atractive.
-
Economisiți din costul de livrareLivrarea gratuită pe teritoriul României se aplică comenzilor ce depășesc 560 RON, cu excepția articolelor voluminoase, anvelopelor și pieselor cu gaj.
-
Gamă variatăÎn prezent, gama noastră de produse dispune de peste 1.000.000 de piese auto.
-
Livrare rapidă
Modalități de livrare
-
Catalogul producătorilor: Alternator generator OPEL CORSA:
Cum să înlocuiți alternatorul la Opel Corsa?
Pașii pentru demontarea și instalarea componentei depind în mod direct de concepția constructivă a motorului și de amplasarea compartimentului motorului. Astfel, aceasta poate varia pentru automobilele de diferite generații, modificații și nivele de dotări. Informații detaliate despre procedura pentru automobilul dumneavoastră pot fi găsite în instrucțiunile de exploatare ale vehiculului.
Pot înlocui singur alternatorul la acest model?
Procesul de înlocuire a componentei este destul de complicat și cu un volum mare de muncă. De aceea este mai bine să-l încredințați specialiștilor vreunui autoservice. În timpul efectuării lucrării, va fi necesar să demontați și apoi să instalați și să reglați corect cureaua de distribuție și, probabil, dispozitivul de tensionare. În unele cazuri va trebui să demontați arborele de transmisie, pompa de vacuum a servofrânei, filtrul de aer, să decuplați racordul clapetei de accelerație și să deconectați conectorii câtorva senzori. La unele modificații de automobile, demontarea unității implică interferențe în sistemul de climatizare a aerului și, în consecință, desigilarea și reumplerea acestuia. Ultima trebuie efectuată în centre specializate, cu ajutorul echipamentului profesional.
Ce scule și accesorii am nevoie pentru înlocuirea alternatorului la Opel Corsa?
Totul depinde de concepția constructivă a vehiculului și dacă este necesară demontarea anumitor componente. De obicei, pentru demontarea și instalarea unității sunt necesare doar scule manuale: chei și chei tubulare pentru deșurubarea șuruburilor și a piulițelor. De asemenea, s-ar putea să aveți nevoie de un cuțit pentru tăierea clemelor pentru legăturile conductoarelor electrice. Este posibil să fie necesare scule specializate pentru demontarea transmisiei prin curea a alternatorului. De exemplu, arcul dispozitivului de tensionare trebuie să fie comprimat cu ajutorul dispozitivelor speciale.
Există alte piese care trebuie înlocuite împreună cu alternatorul acestui automobil?
Când instalați unitatea nouă, va trebui, de asemenea, să înlocuiți cureaua de distribuție, dispozitivul de tensionare și fuliile de întindere ale mecanismului de transmisie.
De unde știu când e timpul să înlocuiesc alternatorul la Opel Corsa?
Defecțiunea unității este de obicei indicată prin sunetele specifice de sub capotă. Acestea semnalizează problemele la transmisia prin curea, la fulia sau rulmentul alternatorului. Poate fi auzit un huruit similar celui produs de către un vehicul electric în timpul conducerii. Acest sunet indică un scurtcircuit la bobinajul statorului. Motorul este frecvent dificil de pornit. Bateria nu poate fi încărcată corespunzător. Farurile luminează slab, intensitatea lor variază în funcție de numărul de dispozitive electrice din automobil și de turațiile motorului.
Ce se întâmplă dacă nu înlocuiesc această componentă la automobilul meu?
Funcționarea neregulată a unității duce la încărcarea insuficientă a bateriei în mod regulat, ceea ce reduce semnificativ durata de exploatare a acesteia. Mai mult, bateria este supusă la sarcini înalte chiar și în timpul conducerii. Nefuncționarea totală a alternatorului poate imobiliza vehiculul, întrucât multe dintre sistemele sale au nevoie de energie electrică pentru a funcționa. Iar după descărcarea completă a bateriei, motorul nu va mai putea porni. În unele cazuri, alternatorul produce, dimpotrivă, o tensiune mai mare decât valoarea nominală, ceea ce poate provoca defectarea echipamentelor electrice ale vehiculului.