catalog_tyre_img_alt
Vă rugăm să aşteptaţidotted
Coş
#
63-3324
Coșul dvs. este gol

Ford Focus – cele mai des întâlnite probleme

20 Vizualizări

În perioada 1998-2018, Ford Focus s-a aflat constant în vârful clasamentului de mașini compacte, datorită accesibilității sale, lejerității în a fi condusă și robusteții.

Dar pentru că orice mașină, cât de bună n-ar fi aceasta, întâmpină și probleme, îți voi prezenta mai jos cele mai frecvente probleme ce apar la Ford Focus.

Probleme ventilator Ford Focus

Problemele la ventilator apar în cazul unor modele Ford Focus 1.6 TDCI scoase pe piață în perioada iulie 2004 - decembrie 2006. De vină pare a fi coroziunea, prezentă mai ales la mașinile folosite în zone cu salinitate sporită. Odată apărută, coroziunea poate avansa rapid, până la modulul de control, determinând supraîncălzirea lui. Dacă acesta este și cazul mașinii tale, va trebui să înlocuiești ventilatorul si, de asemenea, să verifici cât de mult s-a extins coroziunea la restul mașinii.

Probleme pornire Ford Focus

Probleme pornire Ford Focus

Modelele Ford Focus din 2001, 2002, 2003, 2004 si 2005 se confruntă cu probleme la rotirea cheii în contact, aceasta blocându-se uneori și punând șoferii în imposibilitatea de a mai porni mașina. Alteori, cheia nu mai poate fi scoasă deloc din contact.

La modelele Ford Focus din 1998 și 1999, proprietarii lor au semnalat probleme la alternator, care se poate supraîncălzi sau face scurtcircuit. Problema se pare că ar fi la cabluri, iar soluția este înlocuirea lor cu altele noi.

Probleme închidere centralizată Ford Focus

Deși sistemul de închidere centralizată reprezintă un atu al modelului Ford Focus, acesta nu este lipsit de lacune. Conform declarațiilor unor șoferi de Ford Focus, există riscul ca ușile să se deschidă efectiv în timpul condusului.

Probleme servodirecție Ford Focus 1.6 TDCI

Servodirecția este problematică la modelele scoase în aprilie-mai 2008, iar acest lucru are legătură cu furtunurile de slabă calitate, care, cu timpul, se deteriorează și crapă, provocând scurgeri de lichid hidraulic. Aceste scurgeri sunt periculoase nu doar pentru că afectează servodirecția mașinii, ci și pentru că sporesc riscul de incendiu atunci când lichidul se supraîncălzește. Soluția pentru această problemă o constituie înlocuirea furtunurilor vechi cu altele de calitate superioară, mai rezistente.

Despre modelele din 2012, de exemplu, mulți proprietari au fost nevoiți să schimbe caseta direcție Ford Focus sau servodirecția, pentru că aceasta din urmă n-a mai funcționat dintr-odată, făcând imposibilă rotirea volanului.

Probleme injectoare Ford Focus

Probleme injectoare Ford Focus 1.6 TDCI

Dacă și modelul tău Ford Focus, ca și multe altele, se confruntă cu o reducere a puterii sau smucituri atunci când accelerezi, s-ar putea să aibă probleme la injectoare. Mai exact, acestea din urmă încep să curgă pe la marginea garniturilor. Din fericire, aceasta nu constituie vreo problem majoră, putând fi soluționată prin înlocuirea garniturilor injector Ford Focus 1.6 TDCI.

Probleme Ford Focus 1.0 Ecoboost 125cp

Uneori se întâmplă ca sistemul electric să pice complet, după care, la scurt timp, să își revină, pentru ca apoi peste câteva săptămâni problema să revină din nou.

Se pare că este o problemă frecventă la modelele Ford Focus din 2012-2013, echipate cu motor Ecoboost de 1.0 litri. Cauza, se pare, că o reprezintă scurgerile de lichid de răcire, problemă ce poate fi soluționată înlocuind furtunul. Îți recomand să faci acest lucru cât mai curând posibil, pentru a evita să îți moară motorul. Îl poți verifica și înlocui simplu la un dealer Ford.

Problema de mai sus este des întâlnită și la modelul Ford Focus 1.6 pe benzină. Ca și soluție de moment, poți înlocui pompa de combustibil de motorina, dar dacă vrei ca problema să nu mai revină, mai indicat ar fi să schimbi senzorul de aer.

Ford Focus 1.5 TDCI probleme

Deși motorul de 1.5 litri al Ford Focus este unul suficient de bun, cu timpul acesta începe să prezinte o reducere a puteriii motorului, care în cazul modelului Ford Focus 1.5 TDCI poate avea drept cauză înfundarea furtunurilor de combustibil, o defecțiune la filtrul sau pompa de combustibil sau înfundarea filtrului. Dacă te regăsești în aceeași situație, află că nu poți să tragi prea mult de timp, ci trebuie să înlocuiești cât mai curând posibil piesele defecte (oricare ar fi ele) cu piese Ford Focus noi.