Amortizor capota auto
Amortizor capota pentru alte mărci de automobile
-
Top PrețAutopieseonline24.ro garantează Telescop capota de înaltă calitate la prețuri foarte atractive.
-
Costuri de livrareEconomiseşte pe costuri de livrare Livrare gratuită pentru comenzi de peste 550 RON
-
Gamă largăÎn momentul de faţă, gama noastră de produse depăşeşte 500000 piese auto
-
Livrare rapidă!
Modalități de livrare
-
Catalog de Amortizoare capota originale:
Înlocuiți dispozitivul Amortizor capota defect sau a cărui durată de utilizare a expirat! Găsiți informații utile cu privire la Amortizor capota
Amortizorul capotei este o piesă care ridică ușor capota, o menține în poziție ridicată și absoarbe vibrațiile atunci când capota atinge punctele de ridicare și coborâre maxime.
5 sfaturi pentru utilizarea amortizorului capotei:
- Atunci când alegeți componente pentru mașină, optați pentru amortizoare de capotă cu gaz comprimat pentru că acestea pot susține sarcini mai grele și operează mult mai eficient în condiții de vreme severă.
- Nu ridicați capota în poziția ridicată cu mâna- capota trebuie ridicată prin acționarea amortizorului.
- În sezonul rece, deschideți capota numai după ce s-a încălzit motorul. Acest lucru trebuie făcut încet, fără smucituri și mișcări bruște.
- În alegerea piesei, țineți cont de caracteristicile modelului și ale funcționării mașinii. De exemplu, dacă capotei este grea, alege un amortizor cu o putere mai mare de ridicare. Țineți cont, de asemenea, și de lungimea amortizorului capotei. Aceasta trebuie să poată ridica capota până la nivelul de înălțime confortabil care să permită efectuarea operațiunilor de service.
- Respectați cerințele de siguranță pentru operarea amortizorului: pentru evitarea rănirilor nu dezasamblați amortizorul în bucăți și nu permiteți supra-încălzirea sau deteriorarea ei.
Defecțiuni ale amortizorului capotei, cauzele și semne:
- Depresurizarea. Adesea aceasta rezultă din neconcordanța dintre greutatea pe care o susține și caracteristicile tehnice ale piesei (prea scurta sau prea lunga sau putere insuficienta de susținere), sau utilizarea ei în condiții de vreme severă. În acest caz, piesa nu mai funcționează și nu mai poate menține capota în poziția ridicată.
- Deformarea. Apare ca rezultat al unei forțe mecanice aplicată asupra piesei, de exemplu, un impact greu. Astfel de deteriorării sunt vizibile cu ochiul liber și sunt incompatibile cu funcționarea corectă a componentei.
- Blocajul. Poate fi cauzat de înghețarea uleiului în condiții de vreme rece sau de defectarea produsului. În acest caz, capota nu se va putea deschide sau închide complet, rămânând în poziția în care amortizorul s-a blocat.
Puteți cumpăra amortizor pentru capotă din magazinul online Autopieseonline24.ro. Sortimentul larg existent vă va permite să alegeți piesa de schimb auto potrivită pentru orice model de mașină.
Selector Telescop capota pentru
Această componentă reprezintă un cilindru cu două camere și un piston, ce se mișcă în interior. Pistonul are o supapă, care reglează presiunea în ambele părți ale componentei. Când capacul portbagajului este închis, pistonul comprimă gazul în cilindrul superior. Pentru deschiderea portbagajului, pistonul este împins în afară, ceea ce face posibilă deschiderea capacului portbagajului.
La amortizoarele pneumatice, pistonul se intersectează la o anumită distanță din drumul său cu canalele din peretele cilindrului, ceea ce face ca gazul să pătrundă din zona de înaltă presiune, în cea de presiune joasă. Presiunea din ambele părți este parțial egalată. În punctul extrem, pistonul se oprește pe o pernă de gaz rezidual și se oprește din mișcare.
Componenta hidropneumatică se deosebește prin faptul, că aceasta conține o anumită cantitate de ulei. Astfel, capacul portbagajului se oprește din mișcare mai lin.
Pentru aceasta veți avea nevoie de:
- o șurubelniță dreaptă;
- un set de chei deschise;
- suporturi pentru susținerea capacului portbagajului.
Procedura exactă poate fi găsită în manualul de utilizare al vehiculului dumneavoastră. De regulă, aceasta include următorii pași:
- Ridicați capacul portbagajului și fixați-l cu suporturi.
- Accesați elementele de fixare ale amortizoarelor. Demontați căptușeala portbagajului, dacă este necesar.
- Dacă componenta este fixată cu o clemă, trebuie să împingeți clema și să o scoateți. În cazul în care, componenta este prinsă direct la elementele caroseriei vehiculului, trebuie să deșurubați și să scoateți elementele de fixare.
- Pregătiți piesa nouă, înainte de instalare. Pentru aceasta, presați tija pistonului până jos și lăsați-o să revină la poziția inițială. Repetați acest lucru de 5–10 ori.
- Instalați piesa nouă în locul său de montare.
- Fixați piesa și verificați dacă acesta funcționează, în mod corespunzător.
Aceste piese nu pot fi reparate. În cazul în care, observați urme de scurgeri sau coroziune, piesele trebuie înlocuite. De asemenea, trebuie să luați în considerare faptul că, ambele amortizoare se uzează la fel, prin urmare trebuie înlocuite în pereche.